comunicarea nevoilor in cuplu
Importanta cunoasterii nevoilor intr-o relatie
21/06/2017
Depresia de sarbatori
11/12/2017
Arata tot

El + Ea = Relatie

Relatiile de cuplu sunt foarte complexe, fiecare partener aducand cu sine propriile experiente, sentimente si asteptari.Cu totii ne dorim sa avem o relatie de cuplu fericita si care sa ne implineasca insa din nefericire, cei mai mulţi dintre noi am fost expuşi încă din copilărie atâtor modele de cuplu defectuoase sau nefunctionale, încât nici nu avem de unde să ştim exact cum ar trebui să se comporte partenerii într-o relaţie sănătoasă, fericită, care are şansa de a rezista în timp.
Deşi cunoaştem fraza clasică a basmelor „şi-au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi”… căsnicia nu este o stare, ci un proces.

In fiecare zi asteptam solutii miraculoase si variante care sa vina rapid si fara prea multa munca, insa reusita relatiei noastre de cuplu este un job permanent cu o durata de 24 de ore din 24. Fiecare cuplu are istoria sa, dar şi anumite faze de formare, dezvoltare, destrămare. În fiecare dintre aceste faze, partenerii trec prin diverse crize personale care se răsfrâng asupra dinamicii de cuplu.

Exista momente in care, intr-o anumita etapa in istoria unui cuplu, apar situatii cu o mare incarcatura emotionala. Partenerii cuplului simt ca nu mai pot merge mai departe si nu mai sunt dispusi sa faca eforturi pentru imbunatatirea relatiei. Multi apeleaza la ajutorul psihologului ca o ultima sansa, in momentul in care s-au adunat deja ani intregi de resentimente, insatisfactii, sau chiar dezgust, din partea amandurora. Ideal este ca in momentul in care apar mici probleme de interactiune, care nu par a se rezolva si va framanta mintea si sufletul, sa nu le oprimati; cereti sfatul unui specialist inainte ca unul dintre voi sa paraseasca relatia.

Psihoterapia se adreseaza oamenilor care au suficienta constiinta de sine pentru a realiza ca au nevoie de ajutor.

Procesul terapeutic este un demers explorator, menit să-i facă pe clienti conştienti de sine, să descopere semnificaţia comportamentelor şi să înţeleagă cum s-a ajuns la problemă. Când toate acestea se clarifică, soluţiile vin ca o consecinţă firească.
O problemă care durează este alimentată permanent de unul sau de ambii parteneri. Dacă o alimentează, înseamnă că obţine anumite beneficii, iar când conştientizează aceste beneficii, este, pentru ei, ca o revelaţie, pentru că realizează că, de fapt, problema este în altă parte.

Voi cum sunteti in relatie? (Utilizeaza formularul de mai jos)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.